Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://mbuyukegenaihl.meb.k12.tr
Adres : Saraç Mahallesi Anafartalar Caddesi No23/1 Sarayönü/KONYA
VİZYON : Vatanı için her zaman öne çıkan, dininin, dilinin, tarihinin koruyucusu, adalet duygusuna sahip, bir gençlik yetiştirmek.
MİSYON : Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizi; söz sahibi, lider özellikli, vatan sevgisi ile donanmış, tarih bilincine sahip, geleceğe umutla bakan kendisi ve çevresi ile barışık, bilgili, becerikli, cesur, ülke kalkınmasında severek görev alma isteği ile kendini önemseyen, araştıran, sorgulayan bireyler olarak tüm çalışanlarımızla heyecanımızı kaybetmeden yetiştirmektir.
BAŞARILAR : TÜBİTAK Bölge Finali

Servis : Konya il merkezine 20 dk da bir karşılıklı ilçe minibüsler mevcuttur.
Ulaşım : İlçe minibüsü
Yerleşim Yeri : Sarayönü İlçe Merkezi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezinde. İl merkezine 50 km. Konya otogarına 35 km. Twitter: @BuyukegenKiz Instagram: @mbaihl
Kontenjan Bilgileri : Sınavlı: 30 Yerel: 40
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2021/2022 eğitim öğretim yılında mezunlarımızdan tercih yapan 15 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %53
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK
Proje Çalışmaları : Hedef2022-2023, Endülüs Projesi, Anadolu Mektebi, Koçluk, TEKAP
Diğer Hususlar : Okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’dur. Okulumuz bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu bulunmaktadır.